Waar ben je naar op zoek?

Ontwikkeling van de Smart Lysimeter, samen met het KNMI

Royal Eijkelkamp werkt nauw samen met partners en eindgebruikers bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De Smart Lysimeter, gebruikt door KNMI, is de uitkomst van zo'n samenwerking.

Lees meer

Verdamping meten met de Smart Lysimeter

Verdamping is 'onzichtbaar' waterverlies en een fenomeen dat vaak ontbreekt in het meten van de hydrologische cyclus. Bestaande lysimeters worden wel gebruikt om verdamping van water uit de bodem te meten, maar zijn minder gebruiksvriendelijk. De Royal Eijkelkamp Smart Lysimeter is ontwikkeld om zowel accuraat en betrouwbaar verdamping te meten, als eenvoudig in onderhoud en installatie te zijn. Het instrument is voorzien van verschillende technologisch hoogstaande sensoren. 

Het is de uitkomst van een project verschillende partners. De ontwikkeling van de Smart Lysimeter is gecofinancierd met TKI-fondsen voor de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) van het ministerie van Economische Zaken. Partners bij dit project waren KWR, Alterra, Vitens, KNMI, De Hoge Veluwe National Park, provincie Gelderland en STOWA. 

De Smart Lysimeter is nu in gebruik bij het KNMI.

[[Lees meer over hun ervaringen]] 

Informatie op deze pagina