Waar ben je naar op zoek?

Een leerzame bijbaan na je stage

“En toen kreeg ik een voorstel onder mijn neus geschoven", vertelt onze oproepkracht Veere. We zagen talent en vroegen daarom of ze bij ons wilde blijven werken na haar afgeronde meewerkstage. Hoe heeft ze zich hier kunnen ontwikkelen als stagiair en als oproepkracht? En hoe combineert ze dit met haar drukke studentenleven? Lees hier haar verhaal.

Lees haar verhaal

Veere volgt een studie Facility Management aan Hogeschool Saxion in Deventer en heeft haar tweedejaars meewerkstage afgerond bij ons secretariaat. Inmiddels werkt ze al ruim 6 maanden als oproepkracht bij Royal Eijkelkamp. Een mooi moment voor Veere om terug te blikken op haar meewerkstage én de overgang naar haar nieuwe bijbaan. 

Haar reis bij Royal Eijkelkamp begon met een tip van haar vader, die Royal Eijkelkamp als een bijzonder bedrijf kende en daarom aanraadde om eens op onze vacaturesite te kijken. Op zoek naar een uitdagende meewerkstage besloot ze gelijk bij ons te solliciteren.  

Tijdens haar stage kreeg Veere een gevarieerd pakket van opdrachten, die haar hielpen om te groeien als persoon en als professional. Zo deed ze onderzoek naar de digitalisering van het ontvangstproces, waarbij ze haar eigen ideeën ontwikkelde en presenteerde. Veere legt uit dat iedereen bereid is om je te helpen en dat er volop mogelijkheden zijn als je laat zien dat je het graag wil. Ze beschrijft de sfeer als positief en collegiaal en waar ze veel waardering kreeg.  

Veere: “Ik kan hier helemaal mezelf zijn, zoals ik ook rondom familie en vrienden ben.”

Talent wordt gezien

“Het was een verrassing!”, zegt Veere over het aanbod om te blijven werken na het succesvol afronden van haar meewerkstage. Een kans die ze met beide handen aangreep. Naast haar kennis van zaken en doorzettingsvermogen, straalt ze enthousiasme uit en dit wordt door klanten en collega’s gewaardeerd. Met deze kans kan Veere, terwijl ze haar opleiding verder afrondt, alvast waardevolle ervaringen opdoen binnen haar vakgebied. Het leukste vindt ze dat als ze de theorie die ze op school leert en in de praktijk kan toepassen. Ze is te vinden bij verschillende afdelingen, zoals het secretariaat en de sales afdeling en helpt bij het organiseren van evenementen. Dat elke dag anders is en dat maakt het werk uitdagend en zeer leerzaam voor de student.  

Veere: “Hoe tof is het om een bijbaan te hebben binnen je eigen werkveld!”

Het studentenleven combineren met een bijbaan 

Het studentenleven is druk; studeren, uitgaan, sporten en misschien wel helpen bij een studievereniging. Is dit niet moeilijk te combineren met een bijbaan? We vroegen het aan Veere en ze zei meteen: “Nee, totaal niet! Als oproepmedewerker werkt Veere nu ongeveer twee dagen in de week. Bovendien heeft ze de vrijheid om tijdens vakanties of vrije schooldagen extra te werken. Dankzij zowel haar werkgever als haar eigen flexibele instelling kan ze gemakkelijk tussen werk en studie schakelen. 

Veere is het meest trots dat ze hier echt iets kan betekenen. Binnen haar vakgebied zijn er veel ontwikkelingen gaande en ze vindt het geweldig om hier deel van uit te maken. Ze zit hier nog helemaal op haar plek. Ze zegt: “Ik ben benieuwd wat Royal Eijkelkamp nog meer voor mij in petto heeft.”. 

Waarom moeten andere studenten hier werken? Veere: “Het is een unieke kans om bij een innovatief, duurzaam en maatschappelijk betrokken bedrijf te werken. Stagiaires krijgen hier vrijheid en waardering, Royal Eijkelkamp investeert echt in jong talent. Stagiaires kunnen hier veel leren en bijdragen, en ik weet zeker dat zich hier thuis zullen voelen!  

Informatie op deze pagina
Ontdek meer verhalen

Collega's aan het woord

Onze collega's vertellen jou graag wat hun loopbaan bij Royal Eijkelkamp bijzonder maakt.