Waar ben je naar op zoek?

Maak kennis met ons productportfolio

De dienstverlening van Royal Eijkelkamp is niet in één zin te vatten. Ons assortiment is al in ontwikkeling sinds 1911 en we blijven nieuwe producten en oplossingen toevoegen. We laten je hier kennismaken met een selectie.

Van handboor tot modem

Bodem- en waterbemonstering

Waar het allemaal begon; de ontwikkeling van de wereldberoemde Edelman handboor bracht smederij Eijkelkamp op het pad van bodembemonstering. Het assortiment werd geleidelijk aan uitgebreid met specialistische boren voor verschillende typen grond en producten voor waterbemonstering. 


Sonisch boren

Een meer geavanceerde vorm van bodembemonstering is de sonic technologie. Ontwikkeld om door zelfs de hardste gesteentes te boren en ongeroerde monsters van grote dieptes te kunnen nemen. De bijzondere boorkop wordt nog steeds geoptimaliseerd. 


Sonderen met CPT

Sonderen, of cone penetration testing (CPT) is een techniek om de weerstand van de bodem te meten. Dat is waardevolle informatie bij de bouw van funderingen, bijvoorbeeld. Bij nieuwbouwprojecten zul je dus regelmatig een van onze sondeermachines aantreffen!


Bodemverbetering

Met onze Solicare lijn zetten we de eerste stappen van onderzoek en analyse van de bodem naar verbetering. Compostthee is een bijzondere vloeistof vol micro-organismes die biodiversiteit en leven terugbrengt in de bodem. 


Wateronderzoek

Onderzoek naar waterstanden en -debiet geeft belangrijke inzichten in de hoeveelheid (grond)water die zich in een gebied bevindt of passeert. Vooral bij projecten waar grondwaterstanden (tijdelijk) verlaagd moeten worden is continu inzicht essentieel. 


Data-oplossingen

De volgende stap in onderzoek: continue monitoring voor real-time inzichten. Ons productportfolio wordt steeds meer aangevuld met producten die data genereren, verzamelen, versturen en visualiseren. 


Bodemfysisch onderzoek

De bodem heeft verschillende eigenschappen die door analyse kunnen worden vastgesteld. Na monstername in het veld kunnen de monsters in het laboratorium nader worden onderzocht op bijvoorbeeld het kalkgehalte, korrelgrootteverdeling en doorlatendheid. 


Informatie op deze pagina