Waar ben je naar op zoek?

Goed ambassadeurschap trekt talent aan

Royal Eijkelkamp investeert graag in nieuwe medewerkers, en natuurlijk gaan we met onze tijd mee. Solliciteren via een CV en motivatiebrief ouderwets? Laat maar zien hoe het anders kan! Onze Junior Werkvoorbereider, Ronan, kwam via Snapchat in aanraking met ons bedrijf en regelde een kennismaking via LinkedIn. Als duaal-hbo student zocht hij een specifieke werkplek, en die vond hij bij ons. Hoe dat ging, lees je hier.

Het verhaal van Ronan

Onze eigen medewerkers zijn onze belangrijkste ambassadeurs, en als bedrijf zijn we trots dat collega’s op social media laten zien wat wij doen! Helemaal als dat ambassadeurschap nieuwe medewerkers met ons in contact brengt. Een oud-klasgenoot van Ronan liep bij ons stage en deelde beelden van zijn werkdag. Dit sprak Ronan zo aan dat hij benieuwd werd naar Royal Eijkelkamp en wat wij doen. Enige maanden later kon hij bij ons aan de slag als Junior Werkvoorbereider.

Behind the scenes op Snapchat

De foto’s en filmpjes via Snapchat boden een waardevolle blik behind the scenes: vanuit het perspectief van een medewerker zie je meer dan je op een website kan lezen. Door het enthousiasme van zijn oude schoolvriend raakte Ronan geïnteresseerd en hij vroeg hem naar meer informatie over het bedrijf. “Hij was positief over Royal Eijkelkamp en vond het ook een hele interessante stage, er kwamen een hoop technieken voorbij waar hij tijdens zijn stage aan mocht werken. Dat sprak me aan! Ik vond het mooi om te zien met welke machines er gewerkt werd.”

Werken en studeren tegelijk

Ronan was al afgestudeerd aan het MBO en enige tijd werkzaam geweest als monteur, maar had altijd de ambitie gehad om door te leren. Toen hij de knoop doorhakte om voor de duaal-hbo opleiding Agrotechniek en Management te kiezen, hoorde daar ook een werkplek voor 32 uur per week bij. Die hoopte hij te vinden bij Royal Eijkelkamp. Via LinkedIn werd het contact gelegd met onze HR-afdeling en het balletje ging rollen. “Tijdens een kennismaking vroeg Royal Eijkelkamp wat ik nodig had voor mijn opleiding. Vervolgens is er samen met de toekomstige leidinggevende gekeken hoe de functie het beste vormgegeven kon worden.” Er werd voldoende ruimte gecreëerd voor de opdrachten vanuit zijn opleiding, en bekeken welke taken op de afdeling het beste aansluiten bij die opdrachten. Zo weet Ronan zeker dat hij zijn benodigde studiepunten behaalt. Een win-win situatie, voor Ronan én Royal Eijkelkamp.

Gelukkig was de sfeer direct goed, net als de ontvangst. Hij werd samen met een andere nieuwe collega ingewerkt: “Dat was fijn, ik begon hier tegelijk met iemand anders op mijn eerste werkdag. Zo konden we elkaar goed helpen.” Ook de Royal Friday, een personeelsfeest dat elk kwartaal plaatsvindt, was een goede gelegenheid voor onze nieuwe collega om mensen te leren kennen en zijn draai te vinden. Inmiddels zit Ronan helemaal op zijn plek, zowel op school als bij ons in het bedrijf. 

Afwisselende werkzaamheden houden het werk dynamisch

Wat het zo leuk maakt om bij Royal Eijkelkamp te werken? De afwisseling, zo zegt hij: “Je hebt je vaste takenpakket, maar je hebt ook nog een hoop dingen tussendoor. Die afwisseling in combinatie met de schooldag maakt het voor mij leuk. Ad-hocwerkzaamheden vind ik niet erg. Het is zo af en toe erbij wel fijn, het breekt de week en er gebeurt eens wat anders.” Het is volgens onze jonge werkvoorbereider ook een voordeel dat de lijntjes kort zijn en er snel en gemakkelijk geschakeld kan worden. “Het is allemaal sneller te regelen en je spreekt elkaar veel makkelijker aan, dat zie ik echt als voordeel.”

Ook zijn collega’s zijn enthousiast en dat geeft Ronan de bevestiging dat hij een goede keuze heeft gemaakt: “Ik hoor van de directe collega’s dat ik de werkzaamheden goed heb opgepakt en volledig met ze meedraai. De signalen die ik ontvang zijn goed. En zo ervaar ik het zelf ook!”

Informatie op deze pagina
Collega's aan het woord

Ontdek meer verhalen

Onze collega's vertellen jou graag wat hun loopbaan bij Royal Eijkelkamp bijzonder maakt.